Open tuin

In 2020 wordt de Zeeuwse Open Tuin 2-daagse NIET gehouden
i.v.m. het Corona virus.

 

De Zeeuwse open tuindagen 2019!
Het weekend was erg leuk met heel veel enthousiaste liefhebbers.  Het weer zat erg mee en we kregen veel leuke reacties. De wilde bloemenweide gonsde van de vlinders en insecten. Het was erg leuk dat er ook een paar mensen waren die veel wisten van wilde bloemen, vlinders en de grote libellen die boven de vijver zweefden. Een aantal mensen ging naar huis met zaden van de Grote Ratelaar en waren daar erg blij mee. Ook weer leuk!

Sandra Korstanje van SK Tuinatelier was weer aanwezig met verkoop van stevige vaste planten uit eigen kwekerij en die werden gretig gekocht.
Voor de liefhebber hadden we kruidige kweeperenlikeur van eigen oogst in de aanbieding. Iedereen kon proeven en na het weekend was alles op. Leuk dat een eigen product zo gewaardeerd wordt.

De tuin is buitenom het open tuin weekend niet toegankelijk voor bezoek.

Open tuin dagen 2018
De open tuindagen op 25 en 26 augustus 2018 gingen helaas niet door!
Door de droogte en hitte is behoorlijk wat schade aan de planten ontstaan die zich niet op tijd laat herstellen. Het is niet erg als de tuin niet perfect is, het is tenslotte natuur, maar nu is het gewoon niet goed genoeg. Hopelijk is het volgend jaar weer beter.

Vorig jaar tijdens de open tuindagen heeft een fotografe een fotoreportage gemaakt van de tuin. Onlangs kwam er een journaliste van Landleven voor een interview langs. We hebben 1 1/2 gepraat en door de tuin gelopen. Ook weer een leuke ervaring.
In het juli-nummer 2018 van Landleven staat een artikel over onze tuin.

De Zeeuwse Open Tuindagen in 2018 vonden plaats op 8 en 9 juni 2018. Het was mooi weer en zo’n 140 mensen kwamen onze tuin bekijken. Heerlijk om met allemaal tuin enthousiastelingen over tuinen en planten te praten, tips en trucs uit te wisselen en weer inspiratie op te doen.
Mooiste uitspraak van de dag, naar aanleiding van een blik op de Vrouwenmantel op de aarden wal: “Hoe bedoel je Vrouwenmantel? Dat is een hele garderobe!”

Sandra Korstanje van SK Tuinatelier was aanwezig met verkoop van stevige vaste planten uit eigen kwekerij. Kijk voor meer informatie op:  http://sktuinatelier.nl/over-tuinontwerper-sandra-korstanje-zeeland-tuinontwerp/

Open tuindagen 2017
Onze eerste open tuindagen 2017 in juni en augustus waren een groot succes.Zo’n 250 mensen hebben de tuin bezocht en we hebben hele positieve feedback gekregen. Naast al die leuke gesprekken en ontmoetingen leverden deze dagen nog een aantal verrassingen op. Zo ontdekte mijn zus dat we ook een boom met Reine Claude (in Frankrijk ook bekend als Mirabellen) hebben, we kregen een mooie oude Perenboom van iemand die een oude boomgaard uit ging doen en wilde planten voor  in de bloemenwei. Ook is er iemand langs geweest die met een drone een filmpje van onze tuin in vogelvlucht heeft gemaakt.

Als klap op de vuurpijl zijn er twee professionele fotografen langs geweest die een fotoreportage van de tuin hebben gemaakt. Ook dat was een erg leuke ervaring en de foto’s zijn erg mooi geworden. Waarschijnlijk komt er volgende zomer een artikel in het tijdschrift Landleven. Dat wordt weer een hele nieuwe ervaring, we gaan het allemaal beleven…

Reacties zijn gesloten.