Uien en knoflook

Van de week de uien en knoflook geoogsd. Toch altijd weer een lekker gevoel dat in de schuur de wintervoorraad al weer klaar ligt. Gevolg is dat er weer een stukje grond braak ligt. Even schoon maken, bijmesten en kijken wat er nu nog gezaaid of gepland kan worden.  Aanvullend op wat ik al heb staan wordt dat in elk geval prei, boerenkool en weer een nieuwe voorraad knoflook en sla. Vroeger was het nog al eens zo dat je weken achtereen dezelfde groente at omdat dat dan rijp was. Door in etappes te zaaien voorkom je dit en heb je steeds een behapbare hoeveelheid zodat het leuk en lekker blijft.Voor knoflook kun je gewoon een knol kopen bij de groenteboer en de losse teentjes in de grond stoppen. Elk teentje wordt een nieuw knolletje knoflook. Past ook prima tussen de vaste planten en zou luizen bij rozen voorkomen, dat is dus win-win-win.

Dit bericht is geplaatst in De eetbare tuin, Even bijkletsen met de tags . Bookmark de permalink.