Onkruid wieden

En ja hoor, ook deze maand gaat het gewoon door, sommige onkruiden groeien zelfs de hele winter door. Niet te geloven toch, dat spul? Ik krijg er wel ontzag voor dat die kleine sprieten het ondanks al mijn moeite gewoon vol houden. Ik probeer er maar vrede mee te hebben dat het er altijd zal zijn, ik probeer het alleen zo in te tomen dat het de rest niet overwoekert. Het enige alternatief is veel onkruidverdelger sproeien maar dat is zo slecht voor alles wat leeft dat ik dat niet wil en tot een minimum probeer te beperken. Onkruid op paden en terrassen kan echt enorm lastig zijn, de oude manier van wekelijks je straatje vegen is zo gek nog niet, het zorgt ervoor dat zaaionkruid minder makkelijk ontkiemt en wortelt. Als alternatief voor chemische onkruidverdelger is schoonmaakazijn een goede optie, erg effectief, veel goedkoper en minder belastend voor het milieu.
Ook het gras maaien gaat gewoon door deze maand. Soms denk ik wel eens, het is net onkruid?

Dit bericht is geplaatst in Tuinklussen in augustus met de tags , . Bookmark de permalink.